• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Het zaalseizoen van de F2

  De jongste korfballertjes van ZKC hebben ook hun zaalseizoen erop zitten. Een terugblik op zaalseizoen 2015-2016:

  We begonnen uit bij WWSV, zij waren een stukje sterker, maar wij speelden erg goed. Helaas verloren we met 9-6.

  Onze eerste thuiswedstrijd in de Tref was tegen Sporting West. Ook hier speelden wij weer een goede wedstrijd tegen, maar verloren met 8-10.

  Helaas voor ons werd ZKV F2 uit onze poule gehaald. Dus de winst 5-19 telde niet meer mee in de stand. Gelukkig wonnen we uit bij Groen Geel F4 ook!

  Een vrij bizarre wedstrijd van onze kant. Rob was afwezig, dus met vijf spelers heen. Marieke was niet fit, Sam viel en wilde er ook even uit. Maar dat kon niet en uiteindelijk beloonden wij onszelf door met 5-8 te winnen! Eigenlijk was dat nog veel leuker, dan die wedstrijd tegen ZKV. Want Groen Geel F4 is echt wel een goede ploeg, maar wij hadden die dag gewoon supergoed gespeeld!

  Roda F3 was voor ons een bekende tegenstander. Op het veld drie keer tegen gespeeld, waarbij wij steeds beter werden. Blijkbaar een ploeg die ons wel ligt. De thuiswedstrijd verloren wij nipt met 4-5. In de uitwedstrijd was het 7-6 voor Roda.

  Erg jammer dat wij geen één keer van Roda wisten te winnen, maar we hebben goed laten zien wat we kunnen. Uiteindelijk werd Roda de nummer één in onze poule. Wij vonden ze niet de beste ploeg, maar blijkbaar op de juiste momenten de punten binnen gehaald! Helaas voor Roda verloren zij twee keer hun kampioenswedstrijd en ging uit eindelijk Sporting West er vandoor met de eerste plaats.

  Bij ons scoort Robina veruit het meest. Ook van steeds verder schiet zij de bal erin. Samen met Nikkie kunnen ze goed met elkaar spelen en ook Nikkie maakt daar mooie doelpunten uit. Marieke en Ranomi pakken hun kansjes en scoren ook regelmatig.

  Begin zaal bleven de jongens, Sam en Rob wat achter met doelpunten. Maar sinds Rob eenmaal de korf wist te vinden, was hij niet meer te stuiten. Tegen Roda scoorde hij maar liefst drie keer! Sam wist zijn enthousiasme te belonen bij ZKV en bij Furore met doelpunten.

  Na 12 wedstrijden en 6 punten (ZKV meegeteld) stond alweer de laatste wedstrijd op het programma: thuis tegen ADOS. De uitwedstrijd stonden we met 10-1 achter binnen het kwartier en verloren we uiteindelijk met 14-9. Super goed terug gekomen dus!

  Marianna en Marije zeiden voor de wedstrijd dat we nu meteen zo moesten gaan starten. Dan zou het nog een leuke wedstrijd worden! Rob en Nikkie waren afwezig en daarvoor hadden we Hannah gevraagd. Hannah had de avond ervoor heel veel paaseitjes gevonden en misschien ook wel gegeten, en brengt dat geluk, want haar eerste schot was raak. En de tweede ook en de derde ook. Kortom, Hannah speelde een hele goede wedstrijd en scoorde vanuit alle hoeken. Negen keer! Wauw!

  Robina onderschepte vandaag heel veel ballen, waardoor de bal snel naar de aanval kon en Ranomi naar de korf rende om de bal omhoog te schieten. Marieke bleef heel goed bij haar tegenstander, dat was fijn, want Ados speelde natuurlijk lange tijd met een superspeler.

  Sam onderschepte, verdedigde en schoot, maar helaas wisten naast Hannah alleen Robina en Ranomi allebei nog één keer te scoren. We wonnen met 11-6! Wat waren we blij!

   Een fantastisch einde van een leuk zaalseizoen, waar we erg vooruit zijn gegaan. Op het veld zitten we bij ZKV F2( ja die ja...) Aurora en Swift ( de club waar Sebas, vader Sam, hoofdtrainer is, dus die willen we ook graag winnen..).

  Nu hebben we een weekje rust en dan gaan we op onze mooie schoenen weer het veld op!

   Tot dan!