• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Terugblik zaalseizoen / vooruitblik voorjaarscompetitie

  Met een soort dubbel gevoel kijken wij terug op het afgelopen zaalseizoen. Het Eerste is helaas gedegradeerd uit de tweede klasse maar daarentegen zijn het Tweede en Derde behouden gebleven in respectievelijk de tweede en derde klasse nadat zij beiden de laatste zaalwedstrijd winnend afsloten. Als gevolg van het behoud van het Derde promoveert het Vierde tevens naar de derde klasse aangezien zij ongeslagen kampioen zijn geworden. Het Vijfde heeft is net iets onder middenmoot geëindigd in de zesde klasse wat een prima resultaat is.

   De degradatie van het Eerste is wel erg zuur. De start van het zaalseizoen was goed en er werd meerdere malen laten zien dat zij prima mee kunnen draaien in de tweede klasse. Helaas werd het juiste niveau vaker tegen de betere tegenstanders behaald. Dit resulteerde dan in een mooie en spannende wedstrijd maar zonder punten. Juist tegen de concurrenten waarbij je meer zelf het spel moet maken kon het Eerste geen potten breken. Iets wat toch eigenlijk al wel langer het knelpunt lijkt te zijn. Dit is iets wat wij willen en moeten doorbreken en hier willen wij als TC het nieuwe jaar ook concreter mee aan de slag.

   Nu staat de tweede veldhelft/voorjaarscompetitie van dit seizoen voor de deur. Ons Eerste staat er goed voor in de tweede klasse en kan/mag nog naar een promotieplek kijken! Het Tweede en Derde krijgen nog een zware klus om behoud veilig te stellen. Het Vierde staat ook hier bovenaan en zal voor het kampioenschap gaan en ook het Vijfde doet hier nog volop mee voor het kampioenschap. Tot ziens op het veld!

   Reinier Eijben

  Voorzitter Technische Commissie ZKC’31