• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • ZKC C2 Kampioen 5e Klasse H - Zaalcompetitie 2015-2016

  Na een 1e poging om in een thuiswedstrijd op 5 maart kampioen te worden tegen Haarlem C2, die waarschijnlijk door vakanties, met een aantal andere spelers speelden dan normaal, stond de laatste wedstrijd van de C2 in de zaal op scherp. Er moest tegen DKV C1, minimaal 1 punt gehaald worden om het kampioenschap binnen te halen. Na een moeizame start, waarin de C2 op een 2-0 achterstand kwam, werd deze nog voor de rust teruggezet naar een 2-2 stand. Maar wat stonden de koppies van de C2 strak van de zenuwen, spanning en weet ik wat niet meer. Gelukkig viel er in de rust wat spanning van de spelers af en werd er snel afstand genomen van DKV, wat uiteindelijk resulteerde in een klinkende overwinning van 3-7. Maar wie is nou die C2?

  c2kampioensteam2015_2016

   Vorig jaar speelden ze met het grote deel van de huidige ploeg in de toenmalige D2. Dit seizoen ging bijna iedereen over naar de C2 en kwam Daan erbij. Op het veld moest de C2 toch weer even aan elkaar wennen. Een hogere korf, wisselen bij elke 2 doelpunten, langere speeltijd per helft, wie zal het zeggen waarom het nog niet liep op het veld, maar in de zaal ging het opeens lopen in het spel. Na de eerste uitwedstrijd tegen Sporting Andijk, die nog (onnodig) verloren werd met 9-3, begon de C2 aan een reeks met 10 overwinningen. Alleen Apollo kon thuis een puntje meekrijgen. Verloren werd er dus niet meer! Naar het einde toe werd het natuurlijk steeds spannender om ook tegen de goede tegenstanders te winnen. Dit deed de C2 erg goed en vooral tegen Sporting Andijk werd goede revanche gepakt. Uit dus 9-3 verloren en thuis daarna 3-0 winnen! Haarlem uit bleek ook een lastige pot, maar er werd gewonnen, daarmee werd definitief de koppositie gepakt en die werd niet meer losgelaten.

    De C2 is verder vooral ook een erg gezellig team. Naast de korfbaltechnische en -tactische bezigheden, is het de lol die misschien nog wel eens het belangrijkst is en dat zorgt voor een hecht team. Tenslotte wordt dit ondersteund door een vaste harde kern aan supporters, die zich luid en duidelijk bezighouden met het positief aanmoedigen van hun kinderen, TOP!