• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Jeugd TC journaal van 23 maart 2016

  JTC Journaal

  Het is een tijdje stil geweest met berichtgeving vanuit de JTC. Sorry daarvoor. Er is wel veel gebeurd dus neem ik u graag mee in de bezigheden van de J-TC.

  Zaalseizoen

  Hoewel we de deuren van de Tref al achter ons dicht hebben getrokken, past het toch kort terug te blikken op het zaalseizoen. De standen zijn niet al te rooskleurig. Veel ploegen eindigden in de onderste regionen. Dat zegt iets over de prestaties die geleverd zijn, maar het zegt niet alles. Het zegt immers niets over de groei die een team heeft doorgemaakt of het plezier dat er is. En op dat front ziet het beeld er prima uit! In alle ploegen zien we echt vooruitgang in het korfballen en ook het plezier straalt er vaak vanaf. Hopelijk volgen op het veld dan ook nog betere resultaten.

  De kampioenschappen van de C2 en de A1 zijn onmiskenbaar DE hoogtepunten geweest van het zaalseizoen. Michael en Jan hebben met de A1 een prestatie van formaat neergezet. De energie die zij in de ploeg hebben gestopt, heeft zich uitbetaald in het kampioenschap. Chapeau mannen! Maar ook hiervoor geldt dat prestaties niet alles zeggen. Het meest blij zijn we met de vooruitgang die de ploeg heeft gemaakt en het plezier dat er vanaf spat. Datzelfde geldt natuurlijk ook precies voor de C2: top!  Wat een vertrouwen voor de toekomst!

   Veldseizoen

  Het veldseizoen is weer in aantocht. Heerlijk weer terug in ons vertrouwde clubhuis. Elkaar ontmoeten op het terras, korfbal kijken op twee velden tegelijk; ik houd er van! De competitie is wat verdeeld door wat vrije weekenden her en der, maar het belooft een mooi voorjaar te worden met veel korfbal. Wij kijken er naar uit!

   Seizoen 2016/2017

  Hoewel dit seizoen nog in volle gang is, staat de laatste veldhelft voor de J-TC altijd in het teken van de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen.

   Opstellingen

  We zijn begonnen aan de opstellingen voor volgend jaar. Welke nieuwe leden verwelkomen we, van wie nemen we afscheid, wie moeten er op basis van leeftijd door, wie is er waar goed op zijn/haar plek. Ingewikkelde vraagstukken die vragen om een zorgvuldige afweging. De opstellingen komen tot stand in nauw overleg met de trainers. Samen met de trainers hopen we het plaatje rond te krijgen. Er zijn nog wat onduidelijkheden die we nog verder moeten uitzoeken, dus we komen erop terug!

   Trainers

  Bij het maken van de opstellingen hoort ook het zoeken en vinden van trainers. We zijn met de huidige trainers daarover in gesprek wat het beste bij hun ambities en mogelijkheden past. Ook dat is altijd een heel gepuzzel. Er staat op dit moment een ontzettend betrokken, gedreven en enthousiaste groep. Ze hebben cursus gevolgd en er is begeleiding gekomen. Onlangs kregen we een geweldige mail van een jeugdtrainer dat het trainen geven zo fantastisch is dat hij/zij graag nog een jaar door wilt gaan. Mede vanwege de fijne samenwerking met de ploegouders. Top! Alle vertrouwen dus dat we erin slagen voor volgend seizoen voldoende goede trainers kunnen vinden om de ploegen te begeleiden en verder te bouwen aan de mooie jeugdafdeling van ZKC.

  J-TC

  Volgend seizoen zal ook het seizoen van een vrijwel geheel nieuwe J-TC zijn. De opstellingen en trainers doen we waar mogelijk zoveel mogelijk in nauwe samenwerking met de nieuwe JTC leden. We zijn druk bezig daar invulling aan te geven en zijn blij met de ondersteuning die het bestuur ons daarin biedt. Het is geen gemakkelijke opgave, maar een bijna lege jeugd-tc mag niet gebeuren. Dat zou rampzalige gevolgen hebben voor de jeugd en dat moeten we echt zien te voorkomen. Afgelopen maandag hadden we bijzonder geslaagde vergadering waar hoop, vertrouwen en ambities hoogtij vierden. De komende periode gaan we dus aan de slag om alle zaken netjes af te ronden zodat de nieuwe ploeg een mooie vliegende nieuwe start kan maken. Dat moet lukken!

  Fijne paasdagen allemaal en tot ziens op het veld!

  Namens de J-TC,

  Heleen Kooi