• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • T.E.A.M.

  Veel van julie hebben hem gemist, vaak kreeg ik er vragen over, soms was het een tijdje stil, maar dat kwam meer omdat we op dat moment dan als club in de zaal verbleven. Maar zodra de geur van het voorjaar in aantocht was, kreeg ik er weer vragen over. Het is zo??n leuk ding, alle korfbalclubs in de Zaanstreek en daarbuiten hebben er één en waar is die van ons?? Wel sinds deze week, met een welverdiend applaus voor de onderhoudsploeg o.l.v. van Uilke Visser, staat hij er weer: onze ZKC Funkorf!

   funkorf

   

  Ik ben er super blij mee. Maar met het gegeven en de vreugde om het feit dat de funkorf er weer staat zijn we er nog niet. Nu komt het erop aan! De Funkorf is er voor de fun en niet om met onze wedstrijdballen op te spelen. De Funkorf is er om samen mee te spelen, maar voor de Funkorf zijn we ook samen verantwoordelijk. En niet alleen de terreindienst, de jeugdcommissie of de onderhoudsploeg. Zonder nu meteen weer allerlei spelregels te introduceren, wil ik wel proberen om u een aantal dingen mee te geven die het plezier van de Funkorf voor iedereen ook plezier laten blijven.

   

   We zullen ervoor zorgen dat er elke korfbaldag een grote emmer buiten het materiaalhok komt te staan met daarin speciaal geselec-teerde funkorf-ballen. Pak die ballen (en ga dus niet zelf in het materiaalhok op zoek naar een bal) om te spelen op de funkorf en gebruik geen blauw-gele wedstrijdballen. Als je klaar bent met spelen doe je de bal weer terug in de emmer, zodat iemand na jou ook weer een bal vindt om mee te spelen. Is je bal ver weggestuiterd, op het veld van de buren of waar dan ook, pak geen nieuwe, maar haal je eigen bal gewoon even op en speel vrolijk verder.

   

   In BW-18, uit 2014, heb ik de afkorting al een keer gebruikt. Maar toen ik  bovenstaande schreef en dacht aan de verantwoordelijkheid die we als club samen hebben voor onze materialen, moest ik direct aan die kreet denken, waar ik toen ook over schreef. Als we ons samen inspannen volgens bovenstaande dan vormen we een mooi TEAM: Together We Achieve More.

   

   Kan ik op u rekening in ons TEAM?

   

  Namens de Jeugdcommissie,

  Jan Paul van Otterloo

  (jeugdcommissie@zkc31.nl)