• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Van de voorzitter april 2017 - Nagenieten en Vooruit kijken

  Van de voorzitter

   

  Ik realiseer me dat het alweer enige tijd geleden is dat ik een column schreef. Ik heb het namelijk nog helemaal niet gehad over het prachtige kampioenschap van ons eerste in de zaal. En dat terwijl we alweer lang en breed op het veld bezig zijn.

   

  Nou ja, toch nog maar even dan, want het was te mooi om niet even bij stil te staan. Voor een mooie wedstrijd moet je niet alleen zelf top zijn, maar heb je ook tegenstander nodig die weerstand kan bieden. Dat was tijdens de kampioenswedstrijd het geval: Atlantis was niet naar Zaandam gekomen om de punten cadeau te doen en gaf de hele wedstrijd uitstekend partij. De 23-20 eindstand, na een 20-20 tussenstand, zegt genoeg. Een prachtige pot korfbal!

   

  Het feest na afloop werd net zo druk bezocht als de wedstrijd zelf, en daarin werden we geholpen door de genereuze bijdrage van onze sponsoren BVA, Marcel Schaap, Klaas Vis en Kees Boeije. Enorm bedankt voor dit mooie gebaar!

   

  Op het veld gaat ons eerste vrolijk verder met goede wedstrijden op de mat leggen. De ongenaakbare koplopers Dindoa en Nova moesten tot het uiterste gaan om de punten binnen te slepen en hadden dit seizoen nog niet zoveel tegenstand gehad. Tussendoor versloeg ons eerste nog even Oranje Nassau met grote cijfers. Het laat zien hoe de groep is gegroeid en wat een mooi team Niels volgend jaar onder zijn hoede krijgt.

   

  Andere zaken dan. In mijn vorige column en tijdens de jaarvergadering heb ik ons vrijwilligersbeleid aangehaald. Conclusie: we gaan er nu écht mee aan de slag en trekken de verantwoordelijkheid hiervoor naar het bestuur. Op korte termijn komt er een kickoff-bijeenkomst waarbij we verschillende mensen samenbrengen om na te denken over ons vrijwilligersbeleid. Hoe brengen we daar structuur in aan? Waar zitten de grootste knelpunten? Waar laten we kansen liggen?

   

  Inmiddels is ook de verplichting om bardiensten te draaien, gastheer/-vrouw te zijn en schoonmaak te doen, ingevoerd. Suzanne de Vries helpt ons bij het uitvoeren daarvan. Dat gaat via Sportlink en de eerste berichten zijn vooral positief. We zijn druk bezig met de communicatie hierover: op de ALV is het uitgelegd, er is een mailing uitgestuurd via Sportlink, ouders krijgen de komende weken een brief, en we sturen diezelfde brief binnenkort nog via een persoonlijke e-mail. Uitleg komt op de website te staan, en voor vragen zijn Suzanne en het bestuur altijd bereikbaar.

   

  We hopen vooral op medewerking en begrip: het is echt noodzakelijk allemaal een steentje bij te dragen. We zullen ook erg terughoudend zijn met uitzonderingen. Juist het feit dat je zelf kunt bepalen wat je doet en wanneer je het doet, moet het voor iedereen mogelijk maken die bijdrage te leveren. Het wil er bij mij niet in dat iemand in een heel seizoen niet één keer drie uurtjes op een zaterdagochtend tijd kan maken voor een bardienst, of één avond voor een schoonmaak. Dat is toch niet te veel gevraagd?

   

  Veel plezier de laatste weken op het veld!

   

  Erwin

  voorzitter@zkc31.nl

   

  P.S. Wilt u meedenken over ons vrijwilligersbeleid? Graag! Stuur mij een e-mail en u krijgt een uitnodiging voor de kickoff-bijeenkomst.