• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Van de voorzitter - juni 2017

  Het veldseizoen is alweer een poosje afgelopen als ik dit schrijf. Qua competitie dan, want de organisatie draait nog even door, met het schoolkorfbaltoernooi gisteren als hoogtepunt. Wat een geweldige dag is dat weer geworden! Veel blije gezichten, goed weer, een hele goede organisatie, en een tussenstand van negen nieuwe leden! Fantastisch dat het team van schoolkorfbalcommissie, kantinecommissie, Jeugd TC en andere vrijwilligers dit elk jaar weer zo goed neer weet te zetten. Het lijkt aan de buitenkant allemaal soepel te lopen, maar daarvoor moet er aan de achterkant een heleboel werk verzet worden. Top!

   

  Het laatste speelweekend was ook erg succesvol. Marc sloot zijn uitstekende seizoen als interim-trainer in stijl af: met een ruime overwinning op HKC, een directe concurrent, werd de derde plaats in de Tweede Klasse veiliggesteld. Een uitstekend resultaat dat veel perspectief biedt voor volgend jaar. Kor deed hetzelfde met het tweede: directe concurrent om de vijfde plaats HKC 2 werd naar de zesde plaats verwezen. Daarmee zwaaien de beide heren af met een overwinning: de één gaat KIOS volgend jaar kampioen maken, de ander doet het een jaartje rustiger aan.

   

  Aansluitend vierden we de traditionele afsluitende barbecue; iets minder druk bezocht dan vorig jaar, ongetwijfeld vanwege het Hemelvaartweekend, maar evengoed gezellig druk en met een hele goede sfeer. Iedereen die heeft geholpen het mogelijk te maken, hetzij met het klaarmaken van eten, het klaarzetten en opruimen van tafels en barbecues, of iets anders: heel erg bedankt!

   

  Een ander feestje vond een paar weken ervoor plaats. De pubquiz, voor de tweede keer georganiseerd door Events en net als de eerste keer letterlijk uitverkocht, was een enorm succes. Grote hilariteit, maffe vragen, meevoelend barpersoneel, ‘licht aangeschoten’ deelnemers, en een terechte winnaar: het zat er allemaal in. Een geweldig leuk én succesvol initiatief!

   

  Opluchting was er de afgelopen weken ook. De TC is erin geslaagd trainers te vinden voor het tweede. En niet zomaar trainers, maar Han en Petra: twee ZKC’ers die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend als speler en trainer. Ik weet hoeveel moeite de TC erin heeft gestoken; dat ze geen genoegen hebben genomen met een minder ideale oplossing maar stug door zijn blijven zoeken, is een heel dik compliment waard!

   

  Over technische zaken gesproken: ik sloot afgelopen week aan bij een vergadering van de Jeugd TC en werd positief verrast door de vrolijke sfeer in die commissie. Ze hebben het niet makkelijk gehad, omdat de vorige JTC een jaar geleden vrijwel in zijn geheel was gestopt én omdat ze ledenwerving en de taken van de Jeugdcommissie ook op zich genomen hebben. Knap dus dat de sfeer zo goed is, dat ze echt aandacht hebben voor de talloze aspecten die bij het maken van de jeugdopstellingen komen kijken, en dat ze het verantwoordelijkheidsgevoel laten zien dat hoort bij een sleutelcommissie in onze club. Ook dat is een groot compliment waard.

   

  Aandachtspunt is nog wel de ledenwerving. Dit is eigenlijk geen zaak voor een korfbal technische commissie en, als je deze belangrijke taak goed wil oppakken, te veel werk voor één persoon. Momenteel heeft Esther de Boer het op zich genomen binnen de JTC, maar ze kan nog wel wat hulp gebruiken; wie o wie vindt het ook leuk om activiteiten op te zetten voor jonge kinderen en ze enthousiast te maken voor korfbal in het algemeen en ZKC in het bijzonder? Laat het Esther, de JTC of mij weten!

   

  Tot slot nog een update over onze velden. Aanvankelijk zou de renovatie en verkleining deze zomer plaatsvinden, maar twee redenen hebben ons doen besluiten dat met minimaal een half jaar uit te stellen. In de eerste plaats zouden we mogelijk tot en met de eerste competitieronde niet op onze velden terecht kunnen, omdat de renovatie dan nog niet is afgerond. Als we de renovatie verplaatsen naar de winter, is er meer dan genoeg tijd.

   

  Belangrijker is echter de interesse die de gemeente toont voor onze plannen om samen met HVZ een compacte sporthal te realiseren tussen HVZ en ZKC in. Het komt tegemoet aan de wens van de handballers om in één hal te spelen in plaats van verspreid over de Zaanstreek, en het vormt voor ons een oplossing voor de dreigende sluiting van de Tref in 2020.

   

  We zijn momenteel druk bezig alles door te rekenen en hebben veel overleg met de gemeente. Mocht het doorgaan, dan heeft dat consequenties voor de precieze positionering van de kunstgrasvelden. Het is zonde om die nu dan te renoveren. Het half jaar uitstel geeft ons tijd om de optie samen met de gemeente verder uit te werken.

   

  Het is overigens nog lang geen gelopen race en we weten uit het verleden dat de gemeente wel vaker grote belangstelling heeft en de keutel alsnog intrekt op het moment dat er geld op tafel moet komen. Maar de omstandigheden rond de Tref en de bereidheid tot initiatief vanuit HVZ en ZKC zijn momenteel zodanig dat hier een duidelijke kans ligt. Hopelijk gaat de gemeente dat ook zo zien. Tot die tijd zijn we ‘voorzichtig optimistisch’  :)

   

  Voor iedereen die nog even met ZKC bezig is: veel succes met laatste loodjes! En voor iedereen: een hele fijne vakantie gewenst en tot in het nieuwe seizoen!

   

  Erwin

  voorzitter@zkc31.nl