• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • ZKC jeugdcompetitie 2017 / 2018 - oktober 2017

  Wie zijn onze kampioenen en wie heeft nog een beetje extra support nodig?

   

  Het voelt als terug van weggeweest, terwijl ik eigenlijk alleen maar een paar weken/maanden heb overgeslagen om iedereen bij ZKC op de hoogte te houden van de stand in de ZKC Jeugdcompetitie. Een virtuele stand, waarbij het resultaat van alle jeugdploegen van ZKC tegenover elkaar weggezet wordt en waarin aan het eind van het seizoen bepaalt wordt wie zich een jaar lang ZKC Jeugdkampioen mag noemen. Een leuke triviant vraag is dan natuurlijk: Wie kan ze opnoemen van de afgelopen jaargangen vanaf het seizoen 2012-2013? Het seizoen dat er voor het eerst een volledige virtuele competitie tot stand kwam. Wat ik wel kan verklappen is dat je statistisch gezien binnen ZKC het beste in de C2 kunt zitten. De C2 is al 2x ZKC Jeugdkampioen geworden en heeft ook de andere jaargangen vaak in de top 3 gestaan.

   

  Maar genoeg historie hoe staan we er na de eerste veldhelft voor? Wie is de trotse koploper en wie sluit de rui en heeft in de zaal wat extra aanmoediging nodig? Maar eerst nog wat anders?? De eerste veldhelft heeft ons 3 kampioenen opgeleverd. Al vroeg in het seizoen, kon ZKC E3 de kampioensvlag hijsen. Zonder te spelen werden ze na 4 wedstrijden onze eerste kampioen. Van de 6 wedstrijden werd er ééntje gelijk gespeeld tegen GroenGeel, maar verder bleef de ploeg van coaches Wendy & Jan Paul ongeslagen. Wie vormen de E3? In volgelvlucht: Sterre, het zangtalent van de ploeg en verdedigend niet te passeren, Tera, klein maar fijn en niet te onderschatten, Anne, behendig, snel en overal inzetbaar, Elisa, met haar lengte pakt ze elke bal onder korf, Lisa, de scherpschutter, Noor, houd de boel met kwebbelen bij elkaar, Stijn, links en rechtshandig het maakt niet uit, en Mees, aanvaller puur sang altijd gericht op de korf.

  E3 najaar 2017 

  De 2e kampioen, kwam tot stand op 7 oktober, maar werd gevierd een weekje later toen ze ook door de laatste tegen-stander niet meer te achterhalen waren. ZKC F1 is de enige echte ongeslagen kampioen van deze eerste veldhelft; 6 wedstrijden gespeeld en 6 wedstrijden gewonnen, met een doelsaldo van 84 voor en 17 tegen, zult u begrijpen dat zij ook meteen de troste aanvoerder zijn van de ZKC Jeugdcompetitie. Met een mix van nieuwe spelers en gevestigde orde wisten coaches Lara en Marianna deze ploeg tot een eenheid te smeden met dit resultaat tot gevolg. Wie vormen de F1? In vogelvlucht: Mia, altijd sterk aan de bal, Vera, net nieuw maar al niet meer weg te denken, Marije, altijd enthousiast, behendig en snel, Federico, ondanks blessures een vaste waarde, Aron, vast waarde voor de strafschoppenserie, Daniel, scorend vermogen van de ploeg, Tygo, brengt rust in de ploeg en Rami, heeft altijd veel inzet en staat zijn mannetje.

   F1 najaar 2017

  Als laatste werd de B1 kampioen. Op een doordeweekse avond mochten ze op herhaling naar Almere voor de gestaakte wedstrijd tegen EKVA, wegens een ongevalletje. Wat eigenlijk niet meer fout kon gaan, werd vakkundig uitgespeeld. EKVA werd naar het tweede plan verwezen. De winst was voor de B1 met 7-13. Een klein minpuntje op het kampioenschap was, dat slechts 3 dagen later EKVA zijn revanche had en de B1 zijn eerste en enige nederlaag van het seizoen toebracht. Anyway de feestvreugd was er niet minder om, bij de ploeg van Annemieke en Marco. Kampioen in de 2 klasse, is toch lekker met promotie naar de 1e klasse in de zaal. Wie vormen de B1? In vogelvlucht: Maaike, brengt de teamspirit binnen de ploeg en staat voor haar schot, Sharon, aanvoerder en rots in de branding, Kris, altijd de juiste speelster op de juiste plaats, Jet, gericht op de korf van afstand of via de doorloop, Femke, vaste wissel om de dames te ondersteunen, Boris, altijd fanatiek en scoren moet je vieren, Koen, verdeelt en heerst over het veld, Mika, een allrounder die zijn goaltjes elke week maakt,  Lex, de rebounder van de ploeg en Menno, gaat voor elke bal en mist er geen één.

   B1 najaar 2017

  De kampioenen in het zonnetje gezet, maar de ploegen die ik hier zeker niet onbenoemd wil laten zijn de C1, de A2 en de E2. De onderste drie ploegen uit de Jeugdcompetitie.

  • De C1, de ploeg van kampioenen coaches Irene & Franz heeft het niet makkelijk. Met drie punten uit zes wedstrijden, gaat het nog niet voortvarend. Gaat het dan slecht?, dat zeker niet, zo werd thuis verdienstelijk gewonnen van TOP/Quoratio met 10-9 en thuis gelijk gespeeld tegen ZKC 5-5.
  • De A2, speelt voor het eerst wedstrijdsport end at is toch andere sport dan breedte sport. De ploeg speelt niet onverdienstelijk, maar het heeft nog niet geresulteerd in veel overwinningen. In de zaal zullen ze ongetwijfeld meer punten gaan pakken!
  • En als laatste de E2, de ploeg van coaches Selima en Bobbie, is één van de trouwe ploegen van ZKC. Ze zijn er allemaal elke week op de training, spelen vol inzet hun wedstrijden, maar helaas komt al deze noeste arbeid er nog niet uit en staan ze na 6 wedstrijden op een vervelende laatste plaats met nul punten. Komt u ze een keer aanmoedigen in de zaal, zodat ze hun eerste overwinning kunnen gaan vieren?

   

   

  De stand van de ZKC Jeugdcompetitie 2017-2018 ziet er na de eerste veldhelft als volgt uit:

   

  Plaats

  Ploeg

  Gesp.

  Winst

  Gelijk

  Verl.

  Punten

  Voor

  Tegen

  Saldo

  1

  ZKC \'31 F1

  6

  6

  0

  0

  12

  84

  17

  67

  1

  ZKC \'31 E3

  6

  5

  1

  0

  11

  23

  8

  15

  1

  ZKC \'31 B1

  6

  5

  0

  1

  10

  95

  46

  49

  2

  ZKC \'31 A3

  6

  4

  0

  2

  8

  92

  53

  39

  2

  ZKC \'31 D1

  6

  4

  0

  2

  8

  50

  40

  10

  2

  ZKC \'31 E1

  6

  4

  0

  2

  8

  48

  55

  -7

  2

  ZKC \'31 B2

  6

  3

  1

  2

  7

  36

  35

  1

  2

  ZKC \'31 D2

  6

  3

  1

  2

  7

  24

  31

  -7

  6

  ZKC \'31 A1

  6

  2

  1

  3

  5

  78

  90

  -12

  3

  ZKC \'31 A4

  6

  2

  0

  3

  4

  41

  58

  -17

  3

  ZKC \'31 C2

  6

  1

  2

  3

  4

  23

  50

  -27

  4

  ZKC \'31 C1

  6

  1

  1

  4

  3

  32

  51

  -19

  7

  ZKC \'31 A2

  6

  1

  0

  5

  2

  50

  83

  -33

  4

  ZKC \'31 E2

  6

  0

  0

  6

  0

  8

  48

  -40

                   

  Totaal ZKC-Jeugd

  84

  41

  7

  35

  89

  684

  665

  19

  NB:

  1.  Het cijfer in de 1e kolom (Plaats) geeft de plek aan waar elke ploeg in zijn eigen competitie staat.

  2.  Voor een evenwichtige stand is van de ploegen die meer dan 6 wedstrijden hebben gespeeld in de 1e veldhelft het slechtste resultaat vervallen in de stand. Dit geheel overeenkomstig met het wedstrijdreglement van deze competitie, volgens artikel 16, lid 5, sub D.

  3.  Voor een evenwichtige stand heb is van de ploegen die minder dan 6 wedstrijden hebben gespeeld in de 1e veldhelft de stand opgehoogd tot 6 wedstrijden, met het gemiddelde van alle gespeelde partijen van ZKC. Dit geheel overeenkomstig met het wedstrijdreglement van deze competitie, volgens artikel 18, lid 3, sub A en B.