• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Van de voorzitter - december 2017

  Van de voorzitter

   

  Wat mij betreft het mooiste nieuws van dit weekend: ons eerste neemt revanche op VZOD. Op het veld leed het keurkorps van Niels nog een zure, onnodige en onverwachte nederlaag tegen VZOD, die gisteren met 14-20 werd weggepoetst. Een zeer degelijke overwinning waarmee ons eerste zich netjes op de vierde plek nestelt. Die vierde plek lijkt realistisch: het is een zware poule en Exakwa, GKV en Velocitas lijken een maatje groter dan ZKC. Maar wie weet kan ons eerste nog voor een verrassing zorgen in de tweede helft van de competitie.

   

  Het tweede, derde en vierde zitten allemaal in de Derde Klasse ingedeeld en draaien mee in de middenmoot (2) of onderin de middenmoot (3 en 4). Zoals het er nu voorstaat degradeert geen van drieën, maar promoveert er ook niemand. Ik ben er nog niet helemaal uit of dat goed of slecht is, maar in het laatste geval zie ik niet direct wat we daaraan zouden kunnen doen. Het lijkt op dit moment in elk geval voor alle drie de teams qua niveau de juiste klasse.

   

  Het vijfde doet lekker mee in de bovenste regionen. De TC heeft lang getwijfeld of het wel haalbaar was een vijfde seniorenteam op te geven, maar heeft de gok toch genomen. Dat pakt goed uit: ondanks nog wat extra, onverwachte uitvallers lukt het toch meestal om een team op de been te krijgen. Met hulp van het 4e, algemeen reserves en de junioren, wat iedereen zeer waardeert. Het alternatief was dat ZKC niet alleen een hoop spelers was kwijtgeraakt, maar ook dat we geen team meer konden aanbieden aan overkomende junioren voor wie de Derde Klasse nog wat te hoog gegrepen is. We moeten er als club naar streven om voor alle niveaus een team te hebben.

   

  In de jeugd gaat het erg wisselend. De A1 heeft het moeilijk dit jaar. Er zijn belangrijke spelers gestopt en overgegaan naar de senioren, en ook qua blessures zit het niet mee. De op één na laatste plaats is daarom weliswaar een tikje teleurstellend, maar wel verklaarbaar. Hopelijk lukt het de A1 om zich de tweede helft van de competitie te herpakken.

   

  Ook verderop in de jeugd gaat het wat moeizaam. De A2, A3, C1, D1, D2, E2 en F1 zullen alle zeilen bij moeten zetten om aan de onderste regionen te ontsnappen. Positieve uitzondering zijn de B2 en E3, die beiden fier aan kop gaan.

   

  We spelen de helft van onze wedstrijden in de Tref. We hoeven er niet omheen te draaien: dat is niet de schoonste en netste sporthal waar we ooit in hebben gekorfbald. De gemeente zal er uit zichzelf niet veel meer aan doen omdat de hal in principe in 2020 wordt gesloopt en alle investeringen zich niet meer terugverdienen, maar dat betekent niet dat we alles maar moet accepteren. Laat het mij of een ander bestuurslid vooral weten als er zaken zijn die echt niet kunnen. De kapotte verlichting in de hal, de kapotte douches en het dubieuze schoonmaakwerk hebben we al genoteerd; volgende week gaat er een dwingende mail naar het Sportbedrijf met de vraag wat ze eraan gaan doen.

   

  Over de sporthal gesproken: we zijn nog altijd met de gemeente in gesprek over de Tref. De processen gaan langzaam en over veel schijven, deadlines worden gemist, toezeggingen vergeten, en de communicatie vanuit de gemeente is matig. Het helpt allemaal niet dat het renoveren en verkleinen van onze velden even in de wachtkamer is gezet vanwege de optie om een eigen hal op ons complex te realiseren, wat gevolgen zou hebben voor de positionering van de velden. Die laatste optie lijkt het nu niet te worden, waardoor we toch inzetten op het deze winter renoveren van de velden, zodat we de tweede veldhelft met nieuwe velden kunnen starten. Het is nog onzeker of het lukt, maar we zijn er druk over in gesprek.

   

  Tot slot nog een uitnodiging: op 5 januari vanaf 20.00 uur bent u van harte welkom in de kantine om traditioneel samen het glas te heffen op het nieuwe jaar!

   

  Voor die tijd wens ik jullie allemaal hele fijne feestdagen met je partner, gezin, familie en vrienden! En bedenk dat je beter korfbalt met tien vingers, dus doe voorzichtig met vuurwerk 😊

   

  Erwin

  voorzitter@zkc31.nl