• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Van de voorzitter - januari 2018

  Van de voorzitter

   

  ‘Punten pakken van de top drie’ was het doel dat Niels een paar weken geleden uitsprak, toen duidelijk was dat een kampioenschap of promotie van ons eerste er niet meer inzit. Hij voegde dit weekend de daad bij het woord door Exakwa, de nummer drie, overtuigend te verslaan met 26-21. Een mooie wedstrijd, waarin goed was te zien hoe iedere speler excelleerde in een eigen rol: doelpunten maken, rebounden, verdedigen, anderen vrijzetten. Het eerste is een mooi uitgebalanceerde ploeg die bewezen heeft het elke tegenstander moeilijk te kunnen maken. Als we nog een paar stapjes kunnen zetten, gaan er de komende jaren nog mooie dingen gebeuren. Dit zaalseizoen lijkt een derde plaats het hoogst haalbare, maar dat zou in deze zware poule een prima prestatie zijn.

   

  Zelf mocht ik aantreden tegen KZ 6, wat een bijzondere wedstrijd was. Het verhaal is vast bekend: Jeroen (ZKC 4) getrouwd met Linda (KZ 6), Reinier (ZKC 4) getrouwd met Susan (KZ 6), die kortgeleden ook nog een jaartje bij ons speelde. En dan had Reinier ook nog een zus (Marlies), schoonzus en zwager (beide KZ 6) in het veld lopen, doet bij de tegenstander een oud-trainer van ons eerste mee (Roy Gruys) en lopen er nog wat lijntjes in en tussen beide teams. KZ, met een rijtje landskampioenen in de gelederen, is op papier de sterkere ploeg en staat dan ook bovenaan. Maar we gaven goed partij en het kostte KZ de nodige moeite om ons van zich af te schudden. In een gelijkopgaande wedstrijd was KZ in het laatste kwart iets sterker, waardoor we met 22-20 verloren; een bijna identieke uitslag als de eerste wedstrijd (21-23). Een uitslag waar iedereen wel mee kon leven. Het is vanwege dit soort wedstrijden, en de gezelligheid en gezonde rivaliteit eromheen, dat ik nog steeds korfbal, realiseerde ik me vanmorgen!  

   

  De week ervoor zat ik met Ben, Arnold en Uilke bij de gemeente voor de puntjes op de ‘i’ voor de renovatie van de velden. De renovatiewerkzaamheden starten op 25 juni en duren dan 6-8 weken (afhankelijk van o.a. het weer). Dat komt mogelijk krap uit met de start van het nieuwe seizoen, dus misschien moeten we voor de eerste trainingsweek van de selectieteams uitwijken naar het veld van een van onze buren. We houden jullie daarvan op de hoogte.

   

  Ik zal jullie niet vermoeien met alle details rond de renovatie, maar vermeldenswaard is nog wel dat het kunstgras helaas niet ZKC-blauw wordt; we hadden dit geopperd, maar het mag niet van de bond. Blauw-Wit heeft het wel, maar die hebben dat ‘illegaal’ gedaan. Zo ver wilden wij niet gaan.

   

  Verder zal de gemeente de lichtmasten, dugouts, hekken en scorebord verplaatsen, en mogen we de overblijvende veldhekken gebruiken rond het speeltuintje. De strook kunstgras achterin het veld, dat na de renovatie geen onderdeel meer is van het speelveld, zal worden weggehaald; het oppervlak zal vervolgens worden ingezaaid, zodat we naast en achter het veld een flink stuk gras krijgen voor activiteiten tijdens bijvoorbeeld het schoolkorfbaltoernooi of een spelletjesmiddag.

   

  Tenslotte wil ik jullie nog eens wijzen op het bestaan van onze vertrouwenspersoon. Natuurlijk hopen we allemaal dat diegene niets te doen heeft, maar ZKC is een doorsnede van de samenleving en het zou naïef zijn om te denken dat we zo iemand niet nodig hebben. Geertje Kelder doet dit inmiddels al een paar jaar en heeft in die periode minder dan een handvol keren met iemand gesproken. Of dat een goede score is, weet ik niet, maar ik vind het een fijne gedachte dat ze er is en dat mensen de weg naar Geertje weten te vinden. Als je ergens mee zit, in de privé-sfeer of korfbal-gerelateerd, en je hebt het gevoel er niet met je trainer, ouders of een commissie over te kunnen praten, dan staat ze voor je klaar. Persoonlijk of via e-mail (vertrouwenspersoon@zkc31.nl). Allemaal volledig anoniem en in vertrouwen, natuurlijk.

   

  En tenslotte: heeft u het Leden Tevredenheids Onderzoek al ingevuld? Het is voor ons een belangrijk instrument om te peilen wat er leeft in de club, dus jullie reactie is meer dan welkom! Tijdens de Algemene Leden Vergadering op 23 maart zullen we de resultaten bespreken.

   

  Erwin

  voorzitter@zkc31.nl