• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Van de voorzitter - juni 2018

  Het seizoen rolt naar het einde, dit zal alweer mijn laatste column zijn voor de zomerstop. Afgelopen zaterdag was het ‘ouderwets gezellig’ tijdens de laatste thuiswedstrijd: veel mensen, een tombola met een prachtige opbrengst, een mooie wedstrijd van het eerste waarin ze pas op het laatst capituleerden voor de ongenaakbare kampioen, een mooi afscheid van enkele trainers en spelers, en een zeer vermakelijke pubquiz. Het was weer eens ZKC op z’n best, met de hele dag veel drukte op het veld en veel vrolijkheid!

   

  Na de krappe nederlaag van het eerste en de prima overwinning van het tweede op de laatste speeldag zou ik het seizoen voor de seniorenselectie als ‘behoorlijk succesvol’ willen bestempelen. Weliswaar geen kampioenschappen, maar zowel het eerste als het tweede deed in de zaal en op het veld bovenin mee, en het tweede maakt nog steeds een kans op promotie als ‘beste nummer 2’. Belangrijker nog: de selectie heeft zich duidelijk positief ontwikkeld onder Niels, Han en Petra. De ambitie is dan ook om volgend jaar een serieuze gooi te doen naar kampioenschappen, maar eerst is het tijd voor een welverdiende zomerstop.

   

  Ook als bestuur beginnen we daar langzaam aan te denken, maar er staat nog wel e.e.a. op de agenda. Verschillende vergaderingen en gesprekken rondom het technisch beleid, de privacywetgeving, renovatie van de velden en verbouwing staan nog op het programma voordat we aan andere dingen mogen gaan denken. Drie mensen wil ik er even uitlichten die zich recentelijk vol overgave op een uitdaging binnen de club hebben gestort.

   

  Allereerst Daniël, die zich met zijn juridische achtergrond de afgelopen weken door de taaie nieuwe privacywetgeving heeft geworsteld. Hij legt momenteel de laatste hand aan een beleidsinstructie voor ZKC. De wetgeving gaat vrij ver, er mag in feite een heleboel niet meer: foto’s mogen alleen op Facebook als we van iedereen die erop staat toestemming hebben, telefoonnummers en mailadressen mogen niet zomaar meer worden uitgewisseld, we moeten nauwkeurig in kaart brengen wie toegang heeft tot welke gegevens en waar we die opslaan, oude Blauw-Witjes moeten achter slot en grendel, etc. Het plan is om aan het begin van het seizoen een bijeenkomst te beleggen waarin Daniël relevante personen en commissies duidelijk maakt waar we op moeten letten en welke praktische gevolgen dit heeft.

   

  Ten tweede wil ik Jeroen noemen, die samen met Jacob bezig is in kaart te brengen welke energiebesparende maatregelen ZKC de komende tijd zou kunnen treffen. Het moet de voorgenomen verbouwing over een aantal jaren niet in de weg zitten en er moet een reële terugverdientijd zijn, maar verder is ‘alles geoorloofd’. Het eerste resultaat is er inmiddels: een slimme thermostaat in de kantine die onnodig gasverbruik tegengaat en ook op afstand met een app is te bedienen.

   

  Ten derde Jacqueline, die namens KZ én ZKC bezig is te inventariseren hoe we op een efficiënte manier iedereen binnen de club die met kinderen werkt, een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) kunnen laten halen. We vinden het belangrijk dat ZKC een veilige omgeving is en blijft voor iedereen, en zo’n VOG draagt daaraan bij. Ik hoop dat we dat begin volgend seizoen op orde hebben.

   

  Tenslotte nog iets waar we als bestuur niet helemaal uitkwamen. Vanuit de bond zijn er initiatieven gestart om sportcomplexen rookvrij te maken. Vanuit gezondheidsperspectief en voorbeeld voor de jeugd een goede zaak, vonden wij, maar tegelijkertijd ook wat betuttelend en lastig te handhaven. Ook vroegen we ons af waar je de grens trekt: waar sta je roken dan nog toe? Buiten het hek? Op het gras achter of naast de velden? Of moeten we een aparte ‘rookzone’ maken? Lastig, we hebben er nog geen besluit over genomen. Jullie ideeën hierover zijn zeer welkom.

   

  Weliswaar is de competitie ten einde, er gebeurt nog wel e.e.a. op ons veld de komende weken. Allereerst nog het schoolkorfbaltoernooi, waar door de schoolkorfbalcommissie al maanden hard aan gewerkt wordt. Het zou leuk zijn als mensen hun gezicht er laten zien: er heerst altijd een vrolijke gezelligheid op het schoolkorfbaltoernooi en er altijd mensen nodig die een handje kunnen helpen!

   

  Rest mij iedereen een hele fijne vakantie toe te wensen en hoop ik jullie in september weer in goede gezondheid en met frisse zin op ons gerenoveerde veld te zien!

   

  Erwin

  voorzitter@zkc31.nl