• ZKC staat voor korfballen op een goed niveau 
  veel extra activiteiten voor kinderen 
  oog hebben voor elkaar. Kom gerust eens langs.
  ZKC, meer dan korfbal alleen!

 • Wisseling van de wacht

  Een oude bekende, een oud gezicht op een nieuwe functie. Sinds 3 dagen mag ik me voorzitter van de Jeugd Technische Commissie (JTC) noemen.

  Ik weet niet hoelang ik dat ga en mag volhouden, maar soms klinkt het nog wel even lekker en het geeft me ook ruimte om erin te komen en een beeld te krijgen van de omvangrijke taak van de JTC. Een aantal jaren geleden ben ik afgezwaaid van de destijds opgeheven Jeugdcommissie, die zijn taken verdeelde over andere commissie in de hoop wat extra efficiëntie te krijgen in het werk voor het legioen vrijwilligers dat elke week aan het werk is binnen de club.

  Voor diegene die mij niet kennen en daarna binnen ons club zijn gekomen, mijn naam is Jan Paul van Otterloo, vader van drie dochters, allemaal spelend in de jeugd van ZKC, van de E t/m de A. Maar een nieuwe voorzitter komt er niet als er geen oude voorzitter is vertrokken.

  De afgelopen 2 jaar heeft Michael Bakker met veel inzet de JTC geleid en als vader van spelende kinderen heb ik zijn inzet voor de JTC van dichtbij gezien. Mede namens ZKC, alle ouders en kinderen wil ik hem hartelijk bedanken voor zijn inzet van de afgelopen twee jaren: Michael Bedankt!

  We zijn begonnen.
  Sinds eind augustus wordt er weer fanatiek getraind op de mooie nieuwe velden en afgelopen zaterdag, 8 september, zijn we dan ook echt begonnen in de competitie. Ik heb geprobeerd om 4 wedstrijden tegelijk te volgen, waarvan er niet één verloren werd door ZKC.

  Zojuist, bij het schrijven van dit stukje heb ik ook even gekeken naar de resultaten van de overige jeugdteam op deze eerste zaterdag en het resultaat mag er zijn. Van de 13 jeugdteams en dus wedstrijden die we gespeeld hebben, hebben we er 6 gewonnen, 2 gelijk gespeeld en 4 verloren.

  De A3 had de eerste competitieronde vrij. Ik ben niet zo snel ontevreden, maar met de statistieken van de jeugd van ZKC in mijn bezit, kan ik vertellen dat we wel eens een slechtere eerste wedstrijd dag hebben gehad met de jeugd.

  Dit is ZKC.
  Een van de zaken die me trof toen in met mijn oudste dochter lid werd van ZKC vele jaren geleden, was het familiegevoel, de uitstraling om altijd het goed voor te hebben. Waar kijkt u naar, als u langs de kant staat? Er werd me een mooi plaatje toegestuurd enkele weken terug wat ik u niet wilde onthouden.

  Een ander punt om te noemen in deze zijn de 7 uitgangspunten van ZKC. Ooit in een recent verleden opgesteld, maar zeker actueel. Met deze uitgangspunten willen we elkaar helpen in fair-play voor en door de kinderen en enthousiasme langs de lijn als ouders.

  Wat willen we overbrengen aan onze kinderen, wat willen we onderling uitstralen en wat willen we uitstralen naar onze tegenstanders.

  De 7 uitgangspunten vertellen hoe we met elkaar om gaan bij ZKC! Wat me elke keer weer opnieuw opvalt is, dat 6 van de 7 uitgangspunten niet over mij of mijn kind gaan, maar over de ander. In ouderwets Nederlands: De ander uitnemender achten dan jezelf! Gelukkig zie ik het zo ook heel vaak binnen de club, maar soms gaan ook wij over de scheef en daarom zit de kracht van dit soort dingen hem in de herhaling. Laten we elkaar er daarom maar vaak aan herinneren hoe we met elkaar om gaan bij ZKC, zodat elke wedstrijd van uw zoon/dochter een ZKC-feestje.


  De 7 uitgangspunten zijn: 1. Help elkaar, 2. Vertrouw elkaar, 3. Lach elkaar niet uit, 4. Niemand speelt de baas, 5. Niemand doet zielig, 6. Heb respect voor jezelf en anderen, 7. Niet schelden of vloeken.

  in 9 stappen sportieve ouder

  Zo gaan we met elkaar om bij ZKC '31!!!

   

  Uitdagingen.
  Als je sinds 3 dagen voorzitter bent van de JTC, spring je op een rijdende trein en dat heb ik gemerkt. Al in augustus werden er trainingsschema rondgestuurd, definitieve opstellingen gepubliceerd zodat iedereen weer kon gaan korfballen.

  Er is een hoop werk verzet door de JTC in de zomervakantie, echter niet alles is gelukt naar tevredenheid. De JTC heeft nog twee uitdagingen.

  Zowel voor de A3 als de E3 zijn we nog op zoek naar een vast trainer/coach. Op dit moment zijn we blij met alle hulp die er is, voor trainers van de A2 en de E2, die tijdelijk de team onder hun hoede nemen. Maar als JTC willen we heel graag dat elk team een eigen trainer/coach heeft.

  We hebben inmiddels al heel wat mensen gevraagd, maar jouw waarschijnlijk nog niet. Denk niet dat is niets voor mij, immers heb ik op deze manier ook jaren langs de kant gestaan.

  Maar JIJ kunt meer dan je denkt! Dus meld je vandaag nog bij de JTC, om trainer te worden van één van deze twee laatste ploegen. Mail naar jtc@zkc31.nl.


  Tot slot.
  Ik ga ervoor om er samen met de JTC voor uw kind en u een mooi seizoen van te maken, waar we met z’n allen met tevredenheid op terug kunnen kijken, zoals ik als ouder al jaren tevreden ben en geniet van mijn club: ZKC’31.
  Mocht u vragen en/of opmerkingen hebben schroom dan niet, en kom schiet mij of één van de andere leden van de JTC aan!

  Namens de JTC,

  Jan Paul van Otterloo
  (jtc@zkc31.nl)