• Verslag culinaire fietstocht 2018

  Vrijdag 23 november stonden 24 fietsers klaar voor de 3e editie van de culinaire fietstocht. In de kantine kregen zij het adres door waar zij van het voorgerecht konden genieten. Voor de een betekende dit een serieuze fietstocht richting Zaandijk, de ander begon op een steenworp afstand in Kogerveld.

   

  Het voorgerecht was met zorg samengesteld door de 4 kookkoppels. Een kaasfondue, soep, carpaccio, om maar eens wat voorbeelden te noemen. Hierdoor konden sommigen met een al erg gevulde maag op naar het hoofdgerecht.

   

  Terwijl er goed gezocht moest worden naar het volgende kookadres, hadden de kokers maar even de tijd om de afwas te doen en het hoofdgerecht klaar te maken. Logistiek was hierbij van essentieel belang en meerdere taakverdelingen zijn gespot.

   

  Er bleek nog genoeg ruimte voor een heerlijk hoofdgerecht. Een rijsttafel, eend, gevulde kip, lekkers uit de oven, ook hier was weer over nagedacht. Samen met een lekkere wijn of een speciaal biertje bleek dit ook goed te smaken.

   

  Het werd nog een kunst om op tijd in de kantine te komen voor het toetje, met de keuze uit tiramisu, appeltaart of cheesecake. Deze konden zich onderscheiden op smaak, uiterlijk of stijl, maar bleken in de smaak te vallen.

   

  De kokers konden hier even stil zitten en de fietsers uithijgen. De verhalen werden uitgewisseld en eigenlijk leek iedereen enthousiast en positief over de gesprekken die rondom het eten gevoerd werden. Mensen die je normaal gesproken niet zo snel zou aanspreken bijvoorbeeld!

   

  Al met al was het avond die voor herhaling vatbaar is. Zorg er dus voor dat je er dan bij bent. Alle kokers en fietsers dit jaar weer bedankt voor het slagen van de tocht!

   

  Groeten van ZKC Events.