Rompregeling Arbitrage

Een bericht over de Rompregeling Arbitrage, dat is een tijd geleden, inderdaad. Door de afgebroken competities vanaf maart 2020 viel daar anderhalf jaar niets over te melden.
Hoewel het aantal besmettingen helaas weer aanzienlijk toeneemt, ga ik er vooralsnog van uit, dat het lopende seizoen wel geheel wordt afgewerkt. Vandaar dat ik de bekende tabel maar eens heb afgestoft voor een eerste overzicht.

Op de tussenstand van de veldcompetitie is het Cruijffiaanse gezegde ‘elke nadeel heb zijn voordeel’ zeer toepasselijk. Voor ZKC vallen twee negatieve zaken positief uit in de Rompregeling Arbitrage:
1. Door het grote verlies aan jeugdleden komen er twee teams minder uit in de wedstrijdsport. Daardoor is de verplichting om scheidsrechters te leveren lager dan in de voorgaande seizoenen.
2. Omdat er in het algemeen steeds minder scheidsrechters zijn, kan de KNKV voor onze senioren 2,3 en 4 en junioren A1 zelden iemand aanwijzen. Dat betekent dat ZKC deze wedstrijden zelf moet bemensen, wat door een trouwe groep ‘thuisfluiters’ gelukkig altijd lukt. En dat tikt dus lekker aan voor het aantal gefloten wedstrijden.

De twee vaste doelstellingen, puntenaftrek voorkomen en boetebedrag onder de € 500, zijn dus al lang en breed behaald. Als we zo doorgaan, gaan we voor het eerst sinds mensenheugenis geld krijgen van de KNKV in het kader van deze verplichting.


Maar goed, daarvoor moet de competitie natuurlijk wel worden uitgespeeld. Dus laten we dat eerst afwachten, voordat we de slingers ophangen.

René Tel