32.581. Nee, dat is niet het laatste getal wat ik doorkreeg van onze ledenadministratie. Het is helaas ook niet mijn eindejaarsbonus, en ook net niet het aantal oliebollen dat ik met de jaarwisseling heb gegeten.


Het is het aantal coronabesmettingen dat het RIVM vandaag telde. Een duizelingwekkend aantal, dat nog niet zo heel lang geleden tot paniek bij de overheid zou hebben geleid en bij mij tot enige zorg, maar waar ik inmiddels schouderophalend naar kijk. Omikron heeft het speelveld veranderd. Het lijkt er steeds meer op dat deze variant veel minder schadelijk is dan delta was, want de IC’s blijven leeg, ook in de landen om ons heen die nog grotere cijfers noteren en een paar weken op ons voorlopen.


Laten we hopen dat het zo blijft, en dat corona daarmee eindelijk een niveau heeft bereikt waarbij nog slechts een enkeling op de IC belandt en de zorg, die al zo lang op zijn tenen loopt, wat lucht krijgt. En de ondernemers weer wat perspectief. En de korfballers weer een wedstrijd.


De huidige maatregelen lopen tot en met 14 januari, daarvoor zal vast een persconferentie komen. Ik hoop van harte dat de uitkomst zal zijn dat we weer mogen sporten. Het is zo belangrijk om te bewegen, om samen plezier te maken, om afleiding te hebben van dagelijkse beslommeringen. Tot die tijd doen we dingen nog maar op afstand. Komende woensdag weer een bestuursvergadering via Teams. Belangrijkste agendapunt: gaan we fuseren met ZKV en zo ja, wanneer?


De informatiemiddag die we in december hielden, letterlijk een paar uur voor de lockdown, mogen we als een groot succes bestempelen. Het advies van het bestuur om samenwerking met ZKV te zoeken met als waarschijnlijke uitkomst een fusie, werd na een stemming door iedereen gesteund. In een presentatie legden we uit wat we allemaal al hebben geprobeerd en welke toekomstscenario’s we zien. Oud-voorzitters Luuk de Ridder, Hans van der Woude en Gosse Plantinga lichtten alledrie een aspect toe en gaven aan de koers van het huidige bestuur te ondersteunen.


Na afloop van de presentatie voerden we een waardevolle discussie naar aanleiding van de vragen van de aanwezige leden. Er zijn zorgen over onze identiteit, zowel het religieuze aspect als het minder makkelijk te benoemen stukje identiteit dat ZKC maakt tot wat het is. Hoe nemen we dat mee in een fusieclub? Hoe zorgen we ervoor dat we het straks samen met de ZKV’ers ook gezellig hebben? En hoe zorgen we ervoor dat we na een fusie nog steeds genoeg vrijwilligers hebben die de nieuwe club vorm gaan geven en besturen?


Belangrijke vragen waar we de komende maanden aan gaan werken. Op de heel korte termijn zullen we waarschijnlijk betrokken ZKC’ers samen met betrokken ZKV’ers om de tafel zetten om op allerlei terreinen in kaart te brengen wat er moet gebeuren. We willen heel graag dat een fusie vanuit de leden wordt gedragen en ingevuld, niet dat we vanuit het bestuur opleggen wat er moet gebeuren.


Op 17 januari zitten we dan met het bestuur van ZKV om de tafel en hopelijk kort daarna met de gemeente om te praten over de mogelijkheden rond de sporthallen De Struijck en De Tref. We houden jullie zo goed mogelijk op de hoogte en misschien krijg je wel een belletje met de vraag om mee te denken; en als je proactief besluit dat je dat graag zou willen, zien we je mail of belletje graag tegemoet!

Verder ligt helaas bijna alles stil. Bijna, want de TC belde me met prachtig nieuws: Roy Gruijs zal volgend jaar aantreden als trainer van ZKC 1! Ik hoor u denken: is dat niet gek, nu we misschien met ZKV samengaan? Ja en nee. We kunnen het ons natuurlijk niet veroorloven niets te doen, nu Niels heeft aangegeven dat dit zijn laatste jaar is. De kans is nog steeds reëel dat we niet per september 2022 samen zijn met ZKV, en dan hebben we dus een trainer nodig. Roy is zich hier van bewust, en gaat er op de relaxte manier die we van hem kennen mee om. Roy was achttien jaar geleden namelijk al eens bij ZKC: hij startte zijn trainerscarrière toen bij ons, en ook ondergetekende kijkt daar met veel plezier op terug. We verwelkomen Roy daarom weer hartelijk bij onze club!


Rest mij iedereen namens het bestuur ondanks alles een heel mooi 2022 toe te wensen! Dat er maar heel veel ten goede mag veranderen.

Erwin
voorzitter@zkc31.nl
www.zkc31.nl
www.facebook.com/zkc31
www.instagram.com/zkc31