Algemeen
Alle voorraden zoals koffie/thee/frisdrank koek, snoep, chips en schoonmaakmiddelen staan in de 2e container.
Is er iets op, schrijf dit dan op het bord in de keuken.
Grijp je een keer mis, dat is jammer, we doen ons best een goede voorraad te hebben, maar we hebben met houdbaarheidsdatum en een seizoen wat kort duurt i.v.m. zomer en winterstop op het veld.
LET OP
DE RUSTTIJDEN – zorg dat de limonade/thee op tijd klaar staan.
Startdienst/tussendienst
- De kassa aanzetten. De knop zit op de standaard van het beeldscherm aan de rechterbovenkant.
- Koffie zetten en water koken voor de thee.
- Vaatwasser leeghalen en blad vullen met de kopjes. Suikerzakjes, melk en koekjes aanvullen. (voorraadcontainer)
- Indien nodig voorraad; blikjes en snoepkast aanvullen (voorraadcontainer)
- Limonade maken (jerrycan met maatstreepje) voor in de rust van de jeugdploegen tot en met de A, soms willen de oudere ploegen thee.
- Plastic/papieren bekertjes voor de limonade in de bekerhouder-tray zetten.
- Toiletten nakijken of er genoeg wc-papier is en of er genoeg papieren handdoeken zijn en zeeppompje nakijken.
- Om 11:00 uur mogen de frituur-spullen uit de vriezer gehaald worden en in een plastic bak gelegd worden met theedoek/folie erover heen. Afhankelijk van het thuisprogramma in ieder geval: 2 frikadellen, 2 kroketten en ½ bak patat.
- Om half 12 kan de frituur aangezet worden, MAAR er wordt pas vanaf 12 uur gebakken.
Tussendienst
- Satésaus maken en 1 ui snipperen.
- Fust bier leeg? Nieuwe aansluiten, hoe dit gaat, staat op binnenkant van de deur. Eerst bier-fust die naast het fust dat aangesloten staat aansluiten (die is koud, daar dan weer het fust uit de andere koeling naar toe verplaatsen en daar een nieuwe buiten de koeling inzetten. Zo heb je altijd koud bier.
- De koeling altijd bijvullen volgens de FIFO-regel (First In First Out), dus de gekoelde blikjes naar voren halen en de nieuwe blikjes achterin de koelkast zetten, zodat deze ook gekoeld kunnen worden.
- Als mensen eten bestellen, meteen afrekenen. De kassa zorgt voor een bestelbon, die gebruikt kan worden in de keuken, zie onderstaand plaatje.
- Vers brood en kadetjes eerst gebruiken voor de broodjes kroket ed. (in krat met roze deksel, is dit op dan kijken of er nog in de vriezer ligt)
Links het bonnetje voor de klant en rechts het bonnetje voor de keuken. De laatste 4 cijfers zijn in dit plaatje geel gemaakt (op de bon zelf is dit niet het geval). Dit is het nummer wat als kenmerk gebruikt kan worden bij bestellingen.

Sluitdienst
- Frituurartikelen: probeer niet over te houden, want eenmaal ontdooit mogen de artikelen niet meer ingevroren worden! Heb je toch iets teveel, probeer dit te verkopen. Niets bewaren!
- De manden en roosters uit de frituurbakken afwassen.
- De bakresten even goed uit het vet zeven meteen schuimspaan.
- De omgeving van de frituurbakken met papier afvegen, daarna met een goed heet sopje alles schoonmaken.
- Als de frituur een beetje afgekoeld is mogen de deksels erop geplaatst worden. Zet hier de schone frituurmanden op en dek deze met een doek af.
- Satésaus: als er veel over is, mag deze afgedekt in de koelkast gezet worden. Als er maar een klein beetje over is, dan moet het weggegooid worden.
- De tosti apparaten laten afkoelen en schoonmaken met een heet sopje.
- Alle planken en het keukenblok goed afsoppen
- De afvalbakken in de keuken, achter de bar en in de kantine legen en nieuwe vuilniszakken erin doen.
- Kapot glaswerk in kliko, wat heel is in de bak in de keuken. Flesjes radler in hoek naast de fusten, statiegeldflesjes worden opgehaald.
Karton enz. in de papiercontainer - Bladen bierglazen met heet water afspoelen en afdrogen.
- Spoelbak van de bierglazen leeg laten lopen en deze ook met heet water afspoelen.
- Alle tafels en bar schoonmaken
- De afwasmachine aanzetten ( zie gebruik op vaatwasser zelf)
- Veeg de keuken, achter de bar en in de kantine
- Geld in opbergzakje en in de kast leggen
- Lichten kleedkamers uitdoen, alle deuren op slot en de ramen dicht