Wat een weekend! Voor een hoop ZKCers was het een druk en gezellig weekend. Op vrijdag zijn wij begonnen met de ALV. In een volle Treffer, hebben wij een overzicht van het afgelopen jaar doorgenomen en heeft Michiel ons aan de hand genomen door het financiële verslag. Ondanks de algemene trend in Nederland waar het bij een hoop sportverenigingen moeilijk is om de eindjes aan elkaar te knopen heeft het beleid bij onze vereniging een positieve uitkomst, chapeau Michiel voor al je harde werk en kritische blik op onze inkomsten en uitgaven!

Wij hebben, ook dit keer weer, gebruik gemaakt van de gelegenheid om een aantal mensen in het zonnetje te zetten. Dit zijn allemaal mensen die vanuit de vereniging zijn voorgedragen, dank hiervoor, dit maakt het werk voor het bestuur wat eenvoudiger. Stuk voor stuk mensen die een contributie hebben geleverd voor onze vereniging. Natuurlijk zouden wij iedereen die wat voor de club betekend in het zonnetje willen zetten maar dan wordt de avond wel heel lang. Dus via deze weg wil ik alle mensen die binnen onze vereniging taken oppakken, bedanken voor hun inzet. Zonder jullie, geen vereniging.

Ook hebben wij stilgestaan bij de toekomst, de oplevering van het nieuwe clubgebouw, vragen over de zaal en informatie rond de fusie. Wij zijn goed op weg en er zijn grote vorderingen gemaakt, iedereen die hier aan heeft bijgedragen, dankjewel voor je inzet. Naast de informatie die is gedeeld zijn er nog wat open vragen waar wij als bestuur nog op terug zullen komen.

Aan het eind van de ALV was er nog een kers op de taart, wij hebben Gerrit de Ridder mogen huldigen als erelid van ZKC’31, Gerrit heeft zo ontzettend veel betekend (en nog steeds) voor de vereniging dat ik dat hier niet kan herhalen, Gerrit, je bent een voorbeeld voor een ieder, nogmaals dank voor al je inzet en enthousiasme waarmee je het doet. Ook hebben wij Erwin Boutsma mogen vereren met de huldiging als erevoorzitter. Erwin heeft in de acht jaar voorzitterschap een enorme impact gehad op de koers van ZKC (en nog steeds), net als hiervoor is er teveel om hier op te noemen. Ook Erwin is nog steeds een prachtig voorbeeld van iemand met een hart voor de club en een ontoombare inzet met alles wat hij doet voor ZKC.

Op zaterdag waren voor de meeste teams de laatste wedstrijden in de zaal als ZKC, een bijzonder moment. Voor veel van onze teams ook kampioenswedstrijden, van de Tref naar Haarlem en door naar Alkmaar waar onze selectie speelde was mijn dagindeling, wat voor een hoop andere mensen dezelfde was. Ons eerste moest van DSO winnen in Alkmaar om kampioen te worden maar eerst was het tweede aan de beurt tegen DSO 2. Relatief eenvoudig werd deze wedstrijd gewonnen met 14-23. Het eerste maakte het feestje af door met 17-27 te winnen van DSO 1. Prachtig resultaat 🎉💙 Helaas was Haarlem een maatje te groot voor ZKC 3, maar een mooie en welverdiende tweede plek. Aankomende zaterdag heeft ons vierde nog een inhaalwedstrijd, deze zal echter geen invloed hebben op de uitkomst van de competitie aangezien ook zij eindigen als kampioenen. Een volledig overzicht van de ploegen en de uitkomst van de zaalcompetitie houden jullie nog tegoed.

Op zaterdagavond was het laatste feest in de Treffer, ook daar werd het weer overduidelijk hoe iedereen betrokken is met ZKC, jong en oud was aanwezig en oude tijden herleefden met het weerzien van oud-leden die allemaal nog één keer in die vertrouwde kantine een feestje mee wilde maken.

Al met al een prachtig weekend met afsluiters en een kijkje in de toekomst. Dank jullie wel allemaal voor het geweldige weekend, ik lig de rest van de dag op de bank 😉

Alle foto’s van Meneer de Fotograaf