Een nieuwjaarsreceptie met een gouden randje, dat is denk ik de beste manier om de avond te beschrijven die wij gezamenlijk hebben gehad op vrijdag 6 januari. In een overvolle Kiep waren de leden van beide verenigingen in grote getalen bijeengekomen om het nieuwe jaar in te luiden. Natuurlijk was iedereen zeer geïnteresseerd in wat beide voorzitters te melden hadden maar het echte grote nieuws kwam van de naam en kleur commissie. Na een doortastend en goed begeleid process inclusief een stemronde was het namelijk tijd voor de grote onthulling. Werd het Mixtum, KVZ of toch ZKD? En daarnaast de nieuwe kleuren, groen, rood of oranje?

De titel van het bericht geeft het al aan, de naam is KVZ’23 geworden, Korfbal Vereniging Zaandam (opgericht in 2023) en wij zullen ons vanaf dan in het rood/zwart hullen. Omdat er al een korfbal vereniging is met de naam KVZ hebben wij de toevoeging van ons oprichtingsjaar. Op naar de volgende taken in ons fusie process, als vereniging, met elkaar.

Nu wij deze grote stap hebben gezet is het natuurlijk tijd voor het vervolg. Zoals in de speech al werd vermeld merken wij dat er een enorm positieve en enthousiaste houding is. De commissies zijn goed op gang, opmerkingen en suggesties worden door meerdere leden gegeven en dat is precies wat wij graag willen. Wij vallen in de herhaling, maar het kan niet genoeg gezegd worden, heb je een vraag, opmerking of suggestie, laat het ons weten!

De voorzitters, Lex Kaper en Tristan Draaisma