Afgelopen zaterdag was best een spannende dag, in meerdere opzichten. Zou het allemaal passen? Was er genoeg ingekocht? Zou het gezellig worden met onze buren? Werkte het weer een beetje mee?

Het antwoord op alle vragen was gelukkig ‘ja’ – op een snel door Lara opgelost tekort aan wc-papier na – en we kunnen zeggen dat het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat een geweldig leuke dag was!

De selectieteams van ZKC en ZKV speelden samen thuis en dat leverde een heleboel publiek op. ZKC’ers en ZKV’ers natuurlijk, maar ook KZ’ers, Groen-Gelers, en een enkeling van KIOS (tegenstander ZKV) en Furore (tegenstander ZKC) wilden wel eens zien of dat samenging op één complex. Ze werden niet teleurgesteld, want er hing de hele dag een goede sfeer en toen ik om 22.00 uur afhaakte, had de jeugd van beide clubs het samen al lang overgenomen.

Natuurlijk waren we ook gastvrij geweest naar ZKV toe als er geen besprekingen over een fusie hadden plaatsgevonden – we hebben eerder ook onderdak geboden aan andere Zaanse korfbalclubs die een probleem hadden – maar deze zaterdag was natuurlijk ook een perfect moment om alvast aan elkaar te wennen. En dit was pas ‘Part One’, want er volgen nog meer zaterdagen om dat te doen, aangezien de velden van ZKV zeker niet voor eind mei klaar zijn.

Sportief verliep het ook grotendeels naar wens: ZKC 2 verloor weliswaar in de laatste minuut van Furore 2 (13-14) en haakt daarom voor nu af in de strijd om de bovenste plek in de Reserve Derde Klasse, maar ZKC 1 won van dezelfde club (14-12) en ook ZKV 1 en 2 versloegen hun tegenstander KIOS (respectievelijk 16-12 en 14-7). Daarmee blijft ZKV 1 in het spoor van koploper Die Haghe in de Eerste Klasse, en behouden ZKC 1 en ZKV 2 hun leidende positie in respectievelijk de Tweede Klasse en Reserve Eerste Klasse.

We willen ZKV bedanken voor het meedenken, de zeer welkome hulp achter de bar en de meegebrachte gezelligheid. Dat er nog maar vele zaterdagen mogen volgen 😊

Het bestuur van ZKC

Foto’s van Meneer De Fotograaf